Wie zijn wij?

Onze vriendenkring is een mooie mengelmoes van geëngageerde ouders, gedreven personeelsleden van de school en gepassioneerde sympathisanten.

Doel van de vriendenkring.

De vriendenkring staat in voor de financiële en logistieke ondersteuning van de school.

Ze dragen hun steentje bij om van de school een omgeving te maken waar elk kind zich op zijn/haar manier kan ontwikkelen. Op geregelde tijdstippen komen zij samen om de geplande activiteiten voor te bereiden.

Activiteiten

Naast het organiseren van een aantal opbrengst-activiteiten zoals het eetfestijn en bijvoorbeeld een koekenverkoop, zorgen zij ook voor logistieke ondersteuning van verschillende activiteiten op onze school.

Op het schoolfeest en de kerstmarkt verzorgen zij mee de bar en de voedselkraampjes. Door deze taken op zich te nemen kunnen de leerkrachten zich volledig focussen op onze leerlingen en zo uw kind(eren) laten schitteren.

Gulle gever

De vriendenkring houdt er ook van onze kinderen te trakteren. Op sinterklaas krijgen onze kinderen naast al het leuks van de Sint zelf ook een theatervoorstelling op onze school aangeboden. Ook met Pasen worden onze leerlingen niet vergeten. Jaarlijks mogen onze kleuters op kosten van de vriendenkring naar de kermis.

Tijdens de proclamatie van het zesde leerjaar trakteert de vriendenkring met een receptie. Op deze manier willen zij de leerlingen en hun ouders bedanken voor het jarenlange vertrouwen in onze school.

Daarnaast doet de vriendenkring ook aankopen om het onze kinderen zo comfortabel mogelijk te maken. Zo werd in het verleden geïnvesteerd in speeltuigen voor onze kleuters, zowel van de hoofdbouw als van Pieternel, en in een hindernissenparcours voor het lager onderwijs. De vriendenkring was ook mede-investeerder bij de aankoop van IPads en chromebooks.

Naar de toekomst toe zal de vriendenkring ook mee investeren om de vernieuwde lokalen van de laatste digitale snufjes te voorzien.

Drijvende krachten

Al dit moois is natuurlijk niet mogelijk zonder een gedreven ploeg die zich belangeloos inzet voor dit nobele doel.

Bent u geïnteresseerd om de ploeg te komen versterken, dan bent u uiteraard meer dan welkom. Heeft u niet de tijd om u voltijds te engageren maar ziet u het wel zitten om tijdens schoolfeest, eetfestijn,… een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken, dan horen wij dat graag.

U kan de vriendenkring contacteren op: vriendenkring.gocentrum@gmail.com