5 t.e.m. 13 maart was de week van de hoogbegaafdheid. Een themaweek die we ook op GO! Centrum niet zomaar lieten passeren. Al jarenlang heeft de basisschool uit de Buizemontstraat ervaring en expertise met de begeleiding van hoogbegaafden en kleuters met ontwikkelingsvoorsprong.

Kleuters worden in de klas extra uitgedaagd als we merken dat ze snel ontwikkelen en evolueren. In de eerste graad van de lagere school pakken we dit verder klasintern aan door de leerlingen uit te dagen en ander werk voor te schotelen. Als team volgden we hier de nodige opleiding voor zodat we voldoende expertise in eigen huis hebben.

Vanaf het derde leerjaar bieden we daar bovenop de kangoeroeklas aan. Dan gaan de hoogbegaafde leerlingen in de kangoeroeklas verder aan de slag. We zetten in op verschillende projecten, leren kangoeroes omgaan met falen en leren hen dat iets leren tijd en inzet vergt.

Regelmatig laten we de leerlingen proeven van projecten. Tijdens het laatste project werd de VR bril en de virtuele wereld ontdekt. Met de VR bril op het hoofd traden de kangoeroes een nieuwe wereld binnen. Ze ontdekten dat gamen en leren hand in hand kunnen gaan, waarbij de VR bril niet het doel is maar een middel om een doel te bereiken.

Wens je meer te weten te komen over onze kangoeroewerking of werking van kleuters met ontwikkelingsvoorsprong? Breng dan zaterdag 18 maart tussen 10u en 13u een bezoek aan GO! Centrum tijdens de opendeurdag!