Woensdag 29 september staat in heel Vlaanderen in het teken van ‘toon je sportclub @ school!’. Een actie waaraan ook GO! Centrum deelnam. “Een gezonde geest in een gezond lichaam vormt uiteindelijk ook de basis om op school tot leren te komen”, duidt directeur Stijn Haegeman de actie. “Elke ochtend starten we de dag met een opwarmingslied. Op GO! Centrum geen saaie schoolbel, maar swingende beats waarop leerkrachten en leerlingen de schooldag tegemoet dansen. Daarnaast beschikken we over een ruim en groen schoolterrein. Een plaats waar het heerlijk vertoeven is én waar beweging centraal staat.”

Twintig sporten
Juf Emilie van kernteam Sfeer blikt tevreden terug op deze unieke schooldag. “We maakten vandaag kennis met heel wat sporten: van een eenzame visser via ballet en jiujitsu over een motorcrosser tot een hele voetbalploeg. Op onze school zijn een twintigtal sporten en sportclubs vertegenwoordigd”, zegt de juf.