Wij gaan leren lezen!

Het thema van kern 1 is: Mijn klas, het leren van allerlei nieuwe dingen, bijvoorbeeld lezen.

Het verhaal waarmee de kern start gaat over Rik die leert lezen. Rik gaat met tegenzin naar school, want hij moet leren lezen en andere kinderen kunnen dat al een beetje. De dag waar Rik zo tegen opgezien heeft, wordt echter één grote belevenis. En aan het einde van de schooldag kan Rik zelfs al (een beetje) lezen!

 

 

De volgende woorden en letters worden aangeleerd;

 

– ik                 i     

– maan           m

– roos             r

– vis               v

– sok              s

– aan             aa

– pen              p

– en                e

Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus niet met de alfabetnaam van de letters. Uw kind zegt dus mmmmm en rrrrr in plaats van ‘em’ en ‘er’. Het is heel belangrijk dat u dat ook doet!